CORNHOLE PRAVILA FAQ

Svaka strana ima 4 vreće. Možete igrati 1 na 1 ili u parovima po 2 ako imate prijatelje.

Bacate naizmjence, ali ako igrate u paru, svatko stoji direktno na suprotnoj strani. Jedna osoba baca, druga pije pivicu i nada se da će 100-ti pokušaj biti uspješan.

Tko kreće prvi određuje se kroz bacanje novčića, par-nepar ili dvobojem prsa o prsa, ovisno koliko ozbiljno shvaćate cornhole i sami sebe.

Stojite pokraj ploče s lijeve ili desne strane te tijekom bacanja, noge ne smiju prelaziti prednju stranu vaše ploče. Inače, 0 bodova.

Igra se do 21. Kako se zbraja? Polako, čitaj dalje.

Ako vreća ostane na ploči, to je 1 bod. To se zove Woody, kao hrenovke, zato što je mlitavo dobivati bodove na tu foru. Pogodite rupu.

Ako jeste pogodili rupu, onda imate 3 boda. To se zove Cornhole. Inovativno, znamo.

Ako je vreća na bilo koji način dirala pod prije nego što je završila na ploči, to je dirty bag i ne dobiju se bodovi, samo mrlje.

Nakon što svi izbacite 4 vreće, pišete bodove i uzimate vreće nazad s ploča.

 Recimo da imamo plavi i crveni tim. Crveni tim baca prvi i skupi 5 bodova, a plavi skupi 3 boda. Dakle, crveni tim na kraju runde dobiva 2 boda jer im je plavi izbio 3 komada. 5 – 3 = 2 i tako sve dok netko ne dođe do 21. Ozbiljna matematika.

Idući prvi bacaju oni koji su postigli više bodova u prošlom bacanju. Ako nitko nema bodove jer i jedni i drugi brljavite, onda nastavljaju bacati prvi oni koji su u prošlom bacanju bacali prvi.

DOGAĐAJI

TURNIR U PIVANI